Preloader
 
Anasayfa / Blog / Lansman ve Organizasyon Nasıl Gerçekleştirilir?
2Aralık 2019

Lansman ve Organizasyon Nasıl Gerçekleştirilir?

Lansman ve Organizasyon Standları Model ve Çeşitleri

Lansman, bir firmanın, yeni bir ürünü piyasaya sunması, satışı için başlangıç yapmasını ifade eder. Bu işlem için lansman ve organizasyon standları model ve çeşitleri gerekli alt yapıyı sağlayan ürünlerdir. Çünkü fuar alanlarında çok sayıda kişiye etkili bir tanıtım ancak bu şekilde gerçekleşecektir. Etkili bir fuar organizasyonu için, ziyaretçilere hangi zeminde ürünleri sunduğunuz belirleyici olacaktır.

Organizasyon Standları Modelleri

Tasarım açısından lansman ve organizasyon standları model ve çeşitleri malzemeye göre değişmektedir.
Ahşap malzemeden stantlar
Ürün teşhir stantları
Modüler stantlar ve kongre stantları organizasyonlarda sıkça kullanılır.

Lansman için bir alan tasarlanıyorsa, dikkat çekiciliğin bir miktar daha fazla olması önerilir. Çünkü yeni bir ürünü olabilecek en iyi şekilde tanıtmak firmaların genel amacıdır.

Lansman ve Organizasyon Standları Tasarım ve Planlama

Ürünün pazara sunulmasına lansman denir. Lansman aynı zamanda lanse etmek, sunmak gibi sözlerle de ifade edilebilir. Bir ürünü müşterilerin beğenisine sunmak hiç de kolay bir iş değildir. Bazen haftalar hatta bazen aylar öncesinden hazırlıklar başlamaktadır. Amacı ürünün veya projenin tanıtımının her şekilde eksiksiz ve kusursuz olmasıdır.

Günümüzün değişken ekonomik düzeninde, gelişen ve yeni pazarlama alanlarının ortaya çıkmaktadır. Bu durumda doğru tanıtım ve doğru pazar alanları bulmak hayati önem taşır. Lansmanlar yaptığınız işi yansıtabilmek için en doğru tercihtir. Ancak lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama kısmını çok iyi yönetmelisiniz.

Hedef Kitlenin Belirlenmesi

En önemli unsurdur. Lansmanı yapılacak ürünün satın almasını istediğiniz müşteri odağını çok iyi belirlemelisiniz. Standlarınızı bu kitleye ulaşabilecek alanlara kurmalısınız. Ne kadar çok kişiye hitap edebilirseniz, firmanın bilinirliği o kadar artacaktır.

Nasıl Lansman Gerçekleştirebilir?

Lansman etkinlikleri tek düze düşünülebilecek işler değildir. Farklı şekillerde ürününüzü veya projenizi müşterilerin beğenisine sunabilirsiniz. Örneğin bir basın toplantısı düzenleyerek basın mensupları aracılığı ile ürün tanıtımı gerçekleştirilebilir. Günümüzün trendi sosyal medyayı kullanarak, lansmanınızın ön tanıtımını yapabilirsiniz. Bu sayede ürün veya projeniz ile ilgili fuarlara katılarak daha fazla kitleye hitap edebilirsiniz.

Standın Önemi

Stantların kurulması, etkinliklerin başlangıcıdır. Bu stantlar pazarlama ve diğer ilişkilerin kurulabilmesinin odak noktasıdır. Katılacak firmalar veya kuruluşlar iş düzenlerine uygun özel olarak bu stantları hazırlamalıdır. Lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama kısmında dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır :

Firmanın logosu ve logo renkleri mutlaka kullanılmalı
Kurumsal kimliği en iyi şekilde ifade ettiği düşünülen görseller
Etkileşimi arttırarak , satışa götürebilecek en doğru sloganı belirlemek
Ürün dağıtımı
Lansmana özgü hediye veya broşür dağıtmak

Slogan Belirlemek

Evet doğru duydunuz slogan belirlemek en az firmanın kimliği kadar önemlidir. Lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama açısından markanızın ve ürününüzün için çok önemlidir. Ürününüzü en iyi şekilde tanıtacak ve akılda kalıcı bir slogan bulunmalıdır. Bu konuda reklam ajanslarından yardım alınabilir. Logonuzun tasarımını yaparken , sloganın logonun gölgesinde kalmamasına dikkat edilmelidir. Aksi taktirde markanın değil ürününün akılda kalıcılığı daha fazla olacaktır. Amaç üründen çok markanın ön plana çıkması olmalıdır.

Sloganı Herkese Ulaştırmak

Eğer bir reklam yapıyorsanız. Bunu herkese ulaştırmalısınız. Ürünü satın alması için belirlediğiniz hedef kitlenizin yanı sıra ürününüzü kimlerin satın alacağını bilemezsiniz. Bu yüzden ürününüz ile halk arasına karışmalısınız. Lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama aşamasını en doğru şekilde yaparsanız. Lansmandan önce insanlar markaya ve ürününüze aşina olur. Markanız hakkında konuşur.

Ürünün lansman sırasında bilinir olması elbette ki işinize yarayacaktır. Afişler, araç üzerine giydirme şeklinde yapılan reklamlar insanların dikkatini çeker. Çağımızın trendi sosyal medyanın gücü de hafife alınmamalıdır. İnternet üzerinden yapacağınız bir reklam lansmana katılımı çok ciddi şekilde arttırabilir.

Tanıtılan Ürünlerin Lansmanda Dağıtılması

Ürün bazlı lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama elbette ki önemlidir. Ancak devam edilebilirliği olmalıdır. İleride farklı bir ürünle piyasaya girdiğinizde sürdürülebilir olmak için marka imajını yüceltmelisiniz.
Lansman örneklerini inceleyecek olursanız hemen hemen her lansmanda piyasaya sürülecek ürünün tanıtım amaçlı dağıtılmaktadır. Örneğin kozmetik firmalarında numune şeklinde yeni çıkan üründen dağıtılır. Veya teknoloji şirketleri birebir ürünün kendisinden dağıtmaktadır.

Broşürün Önemi

Eğer dağıtılabilecek şekilde bir ürün lansmanı yapmadıysanız farklı öneriler verilebilir. İnsanların markanızı hatırlamasını sağlayacak hediyeler dağıtabilir ve bu pakete ürününüzün broşürünü ekleyebilirsiniz. Davete katılanlar broşürleri inceleyerek ürün hakkında bilgi sahibi olabilirler. Lansmanda bahsedilmeyen ekstra birkaç ilgi çekici bilgiyi bu broşüre eklemelisiniz. Bu sayede insanların daha çok dikkat vererek okumalarını sağlayabilirsiniz.

Lansman ve organizasyon standları tasarım ve planlama kısmında standların seçimi firmanın tanıtacağı ürünün amacına uygun olarak yapılırsa; hedefindeki müşteri kitlesi ile en uygun ve doğru etkileşimi gerçekleştirebilir. Ziyaretçi sayısının fazla, yüksek katılımlı ve rekabetin çok olduğu fuar gibi alanlar firmanın kendini ön plana çıkartabileceği yerlerdir. Hedef kitlesine kıyas yapma imkanı sunar. Müşteriler aynı sektörde hizmet veren firmaları bir arada görür. Ürünlerini inceler ve en iyisine karar verir.

Ürün ve hizmetlerin tanıtımı veya satışı temel amacı ve beklentiyi oluşturur. Ancak bu beklentiyi karşılamak gününüz ekonomisinde gerçekten zordur. Potansiyel müşterinin stantlara çekilmesi ve yapılan sunumdan etkilenmesi noktasında ortaya çıkar. Tam bu noktada lansmanların önemi vurgulanır. Doğru reklamı yapabilmek, doğru yerde olmak hedef kitleye en yüksek katılım ile ulaşabilmek.

Kaynak: Versus

Yazar: Sosyologger 0 Devamını Okuyun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp chat